Verkopen met Orion

Beste eigenaar(s),

Slechts een paar keer in ons leven kopen en/of verkopen wij een eigendom. Is het nu privé of investering gerelateerd, eigenlijk maakt het niet uit. Wat voor de verkoop belangrijk is, is het halen van de hoogst mogelijke prijs. Maar is dit werkelijk het belangrijkste?

Laat mij u zeggen dat het bepalen van een correcte, marktconforme prijssetting, nu veel belangrijker is dan uw eigendom ‘lukraak’ op de markt te plaatsen en wachten tot een koper komt. De laatste 6 jaar heb ik zelden een afgeronde prijs gebruikt (bv € 250.000) om een eigendom in de verkoop te plaatsen. Uiteraard krijg je dan de vraag hoe ik aan zo’n prijs kom (bv € 242.368)? Zie hieronder alsook bij menubalk ”Taxeren”.

Sinds 2013 doe ik niets anders dan verkopen en verhuren. Geloof mij, zelden staat er in Vlaanderen een woning waar geen gebreken of overtredingen zijn. Soms kan iemand daar niet of vaak wordt het bewust verstopt. Daar kan ik u in helpen om deze punten over te dragen aan iemand die geen huis maar een thuis zoekt.

Laat het mij zijn die u begeleidt in uw vastgoedplanning, want heel bewust is gekozen om klein te zijn op de vastgoedmarkt. Kent u het verhaal over David vs Goliath? Het was kleine David die de reus Goliath versloeg, met een steen nietwaar?

Het verkopen van een eigendom kan u als het ware hiermee vergelijken. Iedere vastgoedmakelaar gebruikt tal van (vastgoed) sites om te presenteren, wel ik ook. Ieder kantoor krijgt mails en/ of telefoons binnen en beantwoordt deze, wel ik ook. Iedere kantoor heeft zijn openingsuren/sluitingsuren, ik niet. Bel mij gerust, neem ik niet op dan bel ik altijd terug, ook al is het zondag. De meesten gebruiken breedhoeklenzen om uw eigendom optisch veel groter te laten lijken dan de realiteit, ik niet. Iedere koper met een beetje inzicht is teleurgesteld als ze binnenstappen, daarom gebruik ik een normaal toestel of vaak mijn gsm.

Een woning ‘goed’ verkopen zit hem niet in de geoptimaliseerde foto’s, maar aan een correcte prijssetting. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik de laatste 6 jaar met het vorig kantoor 93,8% verkocht heb binnen de 4 maanden met minder dan 4% speling op de vraagprijs. Wel dat is één van de redenen waarom ik bewust klein blijf en niet groot wil worden. 

Even terug keren bij het verkrijgen van uw prijs.

Schatten is gokken. Wie gokt verliest altijd.

Analytisch taxeren is ontleden, hierbij ga ik afzonderlijk de prijs van uw grond én opstal bepalen en dit volgens de regels der kunst. Niet met de vraag “wat moet u hebben”?

Gratis schatten? Nooit gedaan en zal ik niet doen. Wanneer de verkoop of verhuur een zekerheid is via mij zal deze inbegrepen zijn, anders niet. Dit is heel bewust. Mensen die doelbewust willen verkopen of verhuren die krijgen een gedetailleerde prijssetting, voor minder doe ik het niet. Iedere persoon is uniek, alsook uw eigendom. Ik steek enkel tijd en moeite in zaken die de moeite waard zijn. Momenteel gaat enkel de zon nog gratis op.

Stel u wilt een taxatie en pas binnen 2 jaar verkopen, geen probleem. De betaalde vergoeding zal integraal van het ereloon bij verkoop worden afgetrokken, zo investeert u eenmalig.

Om af te sluiten: vroeger wou ik als tiener altijd de eerste zijn, nu enkel nog de beste in mijn vak.

Wat als ik de opdracht tot verkoop verkrijg:

-       Professioneel en gedetailleerd taxatierapport volgens de regels der kunst;

-       Opstellen van een compleet verkoopdossier, dit soms in samenspraak met dienst vergunnen;

-       Maken van foto’s, opstellen van teksten, online plaatsen op meerdere geijkte kanalen;

-       Organiseren van bezichtigingen, met voldoende tijd voor de koper/huurder;

-       Bezichtigingen met 30 mensen op 45 min wordt NIET gedaan;

-       Opmaken van het voorontwerp en laten bekijken door alle notarissen (koper en verkoper) en dan pas laten tekenen voor akkoord;

-       Standaard zit ik bij de notariële akte voor afwerking van het dossier;

-       Dit alles met een oprechte lach.


Maatwerk en kwaliteit zijn uiterst belangrijk en gaan hand-in-hand in het vastgoedsegment

Met vriendelijke groeten,

Orion